Sunday, June 21, 2009

Roti Campak2





Hahaha..actually roti ni tader nama. Sebab apa di beri nama roti campak? sebab aku main campak je bahan2 suka2 hati campor itu ini. Nak bagi resepi pon alahai.......malam tu la..anak2 nak makan cheese and nak makan ngan roti tapi roti tader. Kalau roti takder apa susah...kita buat la roti kan? wahahaha...mood tengah rajin boleh la.....acu cuba try test mood tak berapa rajin.....hahahhaa....nasib ler.

So...masa nak buat ni memang tak der resepi khas....sumer main2 masuk jer...aku tengok ada tepung pau..aku buh tepung pau....campor ngan tepung gandum biasa jer..pastu tengok plak ada tepung chapati...aku bubuh jugak.....hahaha....buh yis..gula ..garam...susu cair...pastu nak buh la telur...tengok2 stok telur sudah habis......aiseh...cemaner nih....alih2 tengok ada putih telur ....hari try wat Portuguese Egg Tart...pakai egg yolk jer..so simpan ajelah putih telur.....so.....aku pom buh ajela putih telur....uli2......gedebak gedebuk.....siap ! Anak2 makan ngan cheese jer...suka betul.....makan roti panas2....memang la sedap.



kasi kembang 2 kali ganda dulu



pastu uli2 lagi,masuk dalam loyang kasi kembang skit lagi



Pastu bakar la....



and then taraaaa......siap !



makan ngan cheese....nyum2!

3 comments:

mira said...

wow!! this is great.. senang ke nak buat? hehe.. mai exchange link.. best nye..

MamaFaMi said...

Mama kalau buat roti main campak-campak ni, jawabnya roti tu yang kena campak dalam tong!

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

mira: I dah letak ur link ...

mamafami : ala...takkan la gitu kot mama, saya banyak amik resepi roti kat blog mama tau...