Monday, November 12, 2012

Announcement

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera...

Kepada semua pelanggan Janna's Homemade Bakery yang di hormati.. Janna's Homemade akan menutup order buat semantara waktu ni kerana kami akan pulang bercuti di kampung. Order akan di buka semula bermula Januari 2013.

Segala kesulitan adalah amat di kesali...... terima kasih.


- Janna's Homemade Bakery.

Sunday, October 21, 2012

3D Cakes

Baru2 ni ada sahabat saya minta saya buatkan kek bertemakan game Plant Vs Zombie. Lama dah anak dia bagitahu nak kek macam tu. So bila sampai masa nya saya pon buat lah. Saya bukan la pandai sangat tapi saya sanggup cuba. Hehehe...So hasilnya macam kat bawah ni la...ok ke ? Macam simple je kan ? Tapi boleh laaa....










Kek yang kat bawah ni pulak ada kawan minta buatkan kek bentuk handphone Samsung Galaxy SIII tu...this is the best that I could do....ada rupa macam S3 tak ? eheheh....



Saturday, August 25, 2012

Salam Aidilfitri

SALAM AIDILFITRI 1433/2012 

MAAF ZAHIR DAN BATIN

DARI : JANNA'S HOME MADE BAKERY

Friday, July 20, 2012

SALAM RAMADHAN 2012

JANNA'S HOMEMADE BAKERY INGIN MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK SERTA SELAMAT MENUNAIKAN IBDAH PUASA KEPADA SEMUA PELANGGAN-PELANGGAN YANG DIHORMATI SEKELIAN.



NOTE :Tempahan kek tetap di buka seperti biasa. (Kecuali di beritahu)

Thursday, April 5, 2012

Barca Jersey Fondant Cake


This cake was ordered from my neighbour Miza for his son's birthday. The birthday boy personally requested this design since he's a big fan of Barca. There was a birthday celebration at his school so those pupils whose birthday fall in the first week of April had to bring a cake. And Uwais' cake was selected as the most special cake among others. I was glad that I was given the chance to bake and decorate this cake.

Monday, March 26, 2012

More cakes !

Latest orders


1) From Rozana

Vanilla Sponge Cake with fresh cream 1kg




Butter Cake (less sweet,specially requested ) with fresh cream 1kg




2) From Ustaz Zaini of TAman Juta


Pandan Sponge Cake 1kg

Saturday, March 17, 2012

Red Velvet Cake


Ini kek red velvet (RV) yang di order oleh Jennifer of AmBank , Keningau . Saya ni kalau kek2 dah cemuih dah makan, bak kata orang utara. Tapi kalau ada orang oder kek RV nih mesti saya buat sebijik utk saya sefamily. Sedap sungguh kek nih. Tak tahu nak describe macam mana rasa nya.

Kalau anda nak tahu rasa nya order la dengan saya. Cepat2 call atau mesej ya !

Tuesday, March 13, 2012

My sister's wedding cake


This is my sister's wedding cake . I made this as a present for her. I did this with my husband and we finished decorating this cake at 4 o'clock in the morning. :) Love you sis !