Thursday, August 18, 2011

Barbie Doll Cake



Salam semua....

Semalam birthday anak sulung saya yang ke-10. Dia request nak kek barbie doll kaler pink. Nak kek fondant lagi tu....Gigih la saya membuat nya. Last2 dah tak larat saya buat simple je.....boleh ...tu pon dia dah happy banget. Hehehe....

Jadi ini lah hasilnya......


Boleh laa...janji anak happy ... :)


Selain dari tu saya juga ada buat kek2 ni ......


1) Kek Tiramisu ,order from Connie.



2) Yam Cake, order from Ina my friend.


Sunday, August 14, 2011

Hi !



Salam sejahtera semua....

Memang agak lama saya tak update blog kan ? Bulan puasa ni saya agak sibuk. Sibuk berniaga di Mini Bazaar RAmadhan. Memang saban tahun tiap kalu Ramadhan menjelma saya akan berniaga Ayam Percik dan sedikit kuih muih di Mini Bazaar Ramadhan, Taman Luagan. Have been doing this since 2004 lagi. So bila tak berniaga tu...lain macam pulak rasa. Tempahan kek sepanjang puasa ni agak perlahan...tapi tetap ada. Cuma tidak serancak bulan lain lah.

Untuk tidak membuatkan blog ni di pandang sepi...saya letak kan dua keping gambar kek yang saya terima tempahan untuk hari ni..... :)







Monday, June 13, 2011

Fondant Wedding Cakes



owh ..lama nye tak update blog. Malas pon ye jugak neh...tapi tak boleh...blog tetap kena update dari semasa ke semasa..hehehe.... mari kita layan gambar2 kek yer.....ni kek awin fondant yang saya dapat tempahan. Leh tahan berpeluh2 juga nak buat kek2 ni semua. Cake macam ni memang cantik cuma satu je nasihat saya....kek ni berat jadi kalau nak wat tinggi2 sangat tu..tak berapa di galakkan la......

Sunday, May 22, 2011

Mother's Day Cakes



Untuk Mother's Day baru2 ni banyak order yang saya dapat. Sampai my assistant pon kena OT.Hehehe....untuk cake hari ibu ni saya had kan satu design je. Tapi design nye pon memang sweet lah...sesuai untuk ibu....pink and white.

Saturday, May 21, 2011

Sori....!





Sori la ye kawan2...lama tak upload gambar kek2....byk sebenarnya oder, tp ada jugak sesetengah oder tu tak sempat nak ambil gambar.....

Friday, May 20, 2011

Mother's Day and Teacher;s Day Special!


*Mother's Day and Teacher's Day Promotion !
(this is a sticky post)

RM1 Discount for every half kg cakes !
RM2 Discount for every set of Cupcakes (16cuppies) !
RM3 Discount for every 1kg Cakes !


Order Now For Your Mothers/Wife/Teachers !
Express Your Love and Appreciation with Janna's Homemade Bakery Cakes !

Call/SMS : 014-5691618 (janna)


* Promotion starts by May 7 and ends by May 20, 2011.

Wednesday, April 27, 2011

Black and White Wedding Cake


Baru2 ni saya telah mendapat tempahan kek kawin dari Kak Julinah of Norian Canopy. Kek Kawin 1 tingkat untuk perkahwinan anak buahnya yang bertemakan hitam putih. Menarik kan ? Terima kasih Kak Julinah, for your order. Dan kepada sesiapa yang ingin menempah set canopy, pelamin boleh la menempah dengan Norian Canopy di nombor ini : 019-5811401 (Julinah )

Tuesday, April 26, 2011

New Cake On The Shelf -Red Velvet Cake/Cupcake


Yup! We have another new cake on the line. It's Red Velvet ! So to those who want to get a taste of this dark red cake with cream cheese frosting place your orders now !

Monday, April 25, 2011

Long time no see.....



Sori yer kawan2, tak sempat nak update blog w/p banyak order2 baru....so untuk tidak menghampakan ni ada order from Kak Noor...Kak Noor order kek Blueberry 1kg dan 1 set cupcakes coklat khas untuk anak tunggal dia.....

Monday, March 28, 2011

Alhamdulillah.....

Alhamdulillah....order tak putus2 ....terima kasih kepada semua pelanggan2 tetap saya.... tanpa anda semua siapalah saya ni....jadi mari kita tengok antara kek2 yang customer2 saya order yer...ni semua pelanggan2 tetap saya ni....


Order from Nickey....2 biji kek.


Chocolate Indulgence 2kg




New York Cheese cake 1kg



Order from Zurin untuk majlis perpisahan guru2 sekolah dia....


Fruit Cocktail Cake 2kg ++



Order from Ust. Shaffei...untuk anakanda kesayangan....kek baru saya..hehehe...



Tiramisu Cake 1/2kg.

Sunday, March 27, 2011

order lagi....

Latest orders!


From Kak Siti of Kg. Bayangan untuk tunang anak buah dia ke..tak ingat dah...hehehe...



Chocoloate Indulgence 1kg



Blueberry Cake 1kg



Order from Jun untuk birthday anak perempuan dia.....



Chocolate Moist Cake 1kg



Order from Alia of UMS, KK. Yer...jauh nye oder kek sampai ke Keningau...hahaha..ni saya deliver ke KK kek ni....of kos la ada delivery charge.


Chocolate Moist 1kg

Saturday, March 26, 2011

New Cake On The Shelf - Tiramisu Cake


Yup, saya ada menu cake baru iaitu Tiramisu Cake. Sebelum ni tak berani nak amek oder sekarang ni baru berani. Tu pon lepas Cikgu Mega mintak suruh buat juga. So kepada peminat2 kek tiramisu....boleh order dengan saya. Harga nya RM60 untuk 1kg , RM32 untuk 1/2kg.

Tuesday, March 22, 2011

My 1st Fondant Cake

Yer..ini la kek fondant pertama saya. Sebelum ni pon memang pernah saya dapat oder untuk buat kek fondant, tapi saya tak konfiden nak amek, almaklum....tak pernah pegi proper class utk fondant (actaully, tak penah pegi mana2 proper class utk baking pon! huhuhu) . Tapi oder kali ni saya tak dapat tolak. Kak Sahima mintak jugak saya buat...suami saya pon bersungguh2 suruh saya amek order ni...untuk mencabar diri saya.....so...ini lah hasilnya.








Ni kira hasil usaha kerja sama saya dan suami......saya topped the cake..somi saya buat ribbon nya.. Masa nak beli perkakas2 utk hias kek ni pon somi saya yang excited. Semua benda dia nak beli...hahaha....mabuk gitu kekdahnya. Tapi saya suka la jugak ngan kek ni....Kak Sahima pon puas hati jugak...terima kasih kepada Kak Sahima sebab bagi peluang ini kepada saya......

So lepas ni kalau ada oder kek fondant lagi....dah konfiden sikit nak terima.....

Wednesday, February 23, 2011

Apa Khabar semua ?

Uish...! lama sungguh tak update gambar2 kek. Sori la ye,nak kata busy sangat tu tidak la...tapi boleh tahan jugak la. Tapi banyak jugak gambar2 kek yang saya tak sempat nak snap, nak cepat pon yer....tak ingat pon ye jugak,hehehe..apa2 pon ni antara kek2 tempahan yang lepas2.



1) oder cupcakes from student hubby




2) Adhoc order from Ieza untuk wedding dia....






3) Order kek tunang from ISma....




Thursday, January 27, 2011

Long time no see....

Owh..lama dah tak letak gambar kek. Bukan apa...bulan ni sales agak perlahan, hehehe.....dan ada juga sesetengah kek tu saya tak amek gambar.....ok mari kita tgk kek2 ni yer




1) Tempahan dari Ida. Ida mintak Cheese Plated cake layered with peanut butter. Hmmm...macam menarik kan ?







2) tempahan dari Anis my neighbour bagi pihak cikgu sekolah dia di Tambunan...



Choc Indulgence 1kg





Carrot + walnut cake 1/2kg.

Monday, January 3, 2011

Wedding cakes and Cupcakes

Cuti2 sekolah ni ramai orang kawin jadi saya pon tidak ketinggalan untuk buat oder kek kawin dan juga kek tunang... antara nya ni lah...








Ni pulak oder cupcakes sempena tahun baru dari Cikgu Mega.....dia mintak dua set andrequest kaler yg ceria gitu......boleh la ya...