Saturday, December 25, 2010

I'm back!





Salam semua.....I'm back! Miss me? hehehe...and I'm taking orders now. Actually, masa masih di kampung lagi saya dah amek order. Order untuk X'Mas, untuk wedding......belum sampai Keningau lagi my regular customer dah telefon dan sms tanya bila nak balik.....ni la yang buat saya sayang sangat dengan customer2 saya. Mekasih semua....so..balik2 jer....sampai Keningau tak sempat nak rehat2, terus masuk ofis sebab dah ada order menanti...alhamdulillah.....



1) Order from Sairah..a barbie doll cake for her daughter's birthday....thanx Sairah.


Barbie Doll Cake 1kg (butter cake)



2) Order from my friend Beatrice untuk birthday Ayah dia yang ke 71, thanx Beatrice.



Chocolate Indulgence 1.5kg




3) Ini pula order from my regular customer jugak, Patricia of SMK Sook she requested for 90 pieces of cupcakes special for Christmas. Deco tu Pat yang personally request...siap bawak buku lagi ...hehehe, mekasih Pat.


90 pieces of Apple Cinnamon Cupcakes

Wednesday, December 22, 2010

Attention

Attention to all my dearest customers in Sabah

Janna's Homemade Bakery will be closed for orders starting from :

24th November 2010 until 23rd of December.

I'll be away for my annual balik kampung holiday.
I'm really sorry for all the inconvenience .
But don't worry.....I'll be taking orders again by 24th December....

I'll be in :

Port Klang from 26/11/2010 - 5/12/2010

Kota Bharu from 6/12/2010- 21/12/2010


(this is a sticky post, please srcoll down for latest entry)

Friday, November 19, 2010

Cupcakes Tunang

Cupcakes tunang ni di tempah oleh Ima of Kampung Baginda ,Keningau. Ima tempah 25 cuppies untuk hantaran pihak lelaki ,25 cuppies untuk hantaran pihak perempuan dan 25 cuppies lagi untuk makan2 jer....terima kasih Ima....harap Ima suka dengan kek nya.





Thursday, November 18, 2010

3-tiered Wedding Cake !

Dapat order wedding cake from cikgu Josephine of Tambunan, baru2 ni dia dah order untuk bertunang sekarang untuk wedding pulak. Cikgu Josephine minta di buat kek coklat moist, yam dan jugak kek butter.......so ini la hasilnyer..




Monday, November 8, 2010

Demo Menghias Kek

Baru2 ni saya telah dijemput untuk membuat demo menghias kek oloeh pihak KEMAS Kg. Dangulad. Ni la kali pertama saya di jemput ke majlis macam ni. Rasa terharu la jugak. Terima kasih kepada Pihak Kemas kerana sudi menjemput saya yang biasa2 sahaja ni.....terumata sekali kepada Kak Hasijah....mekasih.....






















Thursday, November 4, 2010

Chocolate Cupcakes


32 Cupcakes ni ditempah oleh Cikgu Megawati untuk di bagi2 kepada tetamu majlis tahlil di rumahnya. Terima kasih Cikgu Megawati sebab sudi tempah dengan saya, harap puas hati la hendaknya yer.....

Monday, November 1, 2010

3D Cake

Baru2 ni saya telah mendapat tempahan dari pelanggan baru ,Sairah nama nya. Dia request something yang saya tak pernah buat. Dia mintak saya buat kek Thomas and Friends tu. Tapi dia bukan nak suruh saya lukis..but dia nak saya wat betul2 sebiji Thomas gitu....kiranya 3D cake la...aduhaii..pening2 ....tp saya suka jugak sebenarnya sebab pelanggan macam ni la yang boleh mencabar kebolehan saya....so...I gave it a try and hasilnya....macam ni...


Boleh la yer? ..walaupon muka Thomas tu nampak agak mengerikan....hahahaha...first time buat neh...



Ini pula kek Barbie Doll ditempah oleh Ina untuk anak dara dia..hehehe.....kek Barbie ni saya hias dengan fresh cream yer kawan2....sebelum ni yang saya tengok banyak kek barbie yang di hias dengan buttercream. Bukan apa..saya ni lebih cekap guna fresh cream berbanding buttercream...itu la pasal.



Sunday, October 31, 2010

Macam2 kek ada.....

Ok...ni antara oder2 yang saya dapat sebelum2 ni..ni kira antara yang latest la..sbb banyak juga oder2 yang tidak sempat di ambil gambar sebab nak cepat,heheh...so tader la gambar2 kek tu dalam simpanan..harap2 mereka yang oder tu tak kecik hati yer bila oder2 mereka takde dalam blog ni......


1) Ni order from Nisa untuk anak2 dia. Dia oder kek Black Forest. Satu untuk di bawa anak2 ke taska, dan satu lagi untuk di makan kat rumah...terima kasih Nisa.








2) Ini pula oder dari Kak Asmah...Kak Asmah serah kat saya nak buat kek apa pon, saya buat kek White Chocolate...alhamdulillah, she liked it so much ! TQ!




3) Ni repeat oder dari Altun of Kg. Tudang Baru. Altun ni selalu kalau order ikut telefon jer. Pastu saya terus deliver to her doorsteps. Senang kan ? Tak payah nak keluar2 rumah nak beli kek segala....dah macam oder pizza je kan ? heheeh...


Chocolate Indulgence 2kg



4) Guru2 SK Malima juga adalah antara my regular customer. Ni untuk jamuan akhir tahun pihak SK Malima oder 3 biji kek..tp saya sempat ambil gambar kek blueberry ni jer...heheeh...mekasih SK Malima....


Blueberry Cake 1kg




5) Kek Nombor 1 ni di tempah oleh Puan Noraini tak silap saya . Ni kali pertama dia oder dengan saya tapi kalau adik beradik dia yang lain memang dah selalu dah. Noraini mintak kek Yam. Suka betul mereka satu family makan kek Yam yer....mekasih Noraini.... harap puas hati la dengan kek tempoh hari yer.



6) Cupcakes ni di tempah oleh Zureen of SK Bulu Silou untuk di beri kepada student2 dia. Bagus nya Cikgu macam Zureen ni kan ? Baru la semangat student nak belajar . Zureen order 1 set cupcakes perisa vanilla.





7) Seterusnya kita tengok pulak order dari pihak SK Apin-Apin. Mereka oder kek black forest dan kek chocolate indulgence serta 100biji creampuff ( and macam biasa la..saya misti bagi lebih...heheehhe).


Black Forest 1kg




Chocolate Indulgence 1kg




100biji Creampuff.

Tuesday, October 26, 2010

Lagi oder lepas2.

Malas nye nak bercerita panjang sebab mengantuk sesangat dah ni....layan gambar jela yer....hehehee









Monday, October 18, 2010

Baking Class 17/10/10




Hari Ahad lepas saya telah conduct 2 kelas baking. Pagi dan petang. Aduhai...penat sungguh. Tapi seronok sebab yang join kelas sumer best2 dan sporting. Kelas tak boring pon malah penuh dengan gelak ketawa. Yer la..kalau kelas serius2 sangat pon tak syiok jugak kan ? Mari kita tengok gamba yer...



1) Kelas pagi :Kelas Kek Blueberry dan Black Forest


Guru2 SK Jaya Baru . dari kiri : Ani, Kak Shima and Kak Lasnora



2) Kelas Petang : Kelas Kek Blueberry


Dari Kiri: Fidzah, Madhura and Kak As

Wednesday, October 13, 2010

Engangement Cake


Dapat last minute order from Caroline . Dia minta kek Yam dengan hiasan krim kaler hijau dan putih. Jauh nak di bawak kek ni..ke Sook...actually kat dalam Sook lagi..jalan pon jalan gravil. Jauh kek ni berjalan....

Apa2 pon thankx Carol yer !

Saturday, October 9, 2010

Latest order

1) Order from Kak Zie utk anaknya Ibrahim...kek white choc 1kg.





2) Order from incik Marzuki utk birthday isteri tercinta.....dia kata buat je kek apa2 pon,heeheh..so saya wat kek White Choc ..cuma saya campo dengan pewarna merah sikit...biar white choc jadi pink2 gitu......






3) Ni pula order from a good friend of mine, CikTon utk anak dia Imtiyaz....kek Blueberry 1/2kg dengan logo Manchester United.






4) Ni pula order from Cikgu Petronella of SK Pekan Tambunan utk anak perempuan tunggal dia yang baru berumur 2 bulan...hehehe...macam2 kan ? Tak kisah la....actually Cikgu Pet juga ada oder sebiji lagi kek Black Forest tapi tak lupa pulak nak ambik gambar......kek di bawah ni ialah Kek Yam...

Friday, October 8, 2010

Aneka kek

Kita terus tengok gambarla yer...takde idea la pulak nak mengarang....heheeh












Friday, September 24, 2010

Wedding Cake

Asal tiba cuti sekolah...musim raya ramai la yang naik pelamin. Saya pon ada jugak terima beberapa order untuk buat wedding cake. Seawal hari raya kedua saya dah kena masuk kerja...heheeh..pasla ada orang nak kek kawin pada hari raya ke-3...nak buat macam mana kan ? Rezeki jangan di tolak.



1) Order from Faradila of SMK Keningau, dia mintak kek 7 tingkat sebenarnya..tp dalam gambar ni sempat amek 4 biji je...hehehe...sebab dia mintak kek coklat moist dan kek black forest..dengan fresh cream..jadi terpaksa la saya buat berperingkat2 sbb peti ais tak muat kan...hehehe....bunga plak Fara mintak letak bunga plastik jer...harap Fara suka dengan kek nya.






2) Order from Beatrice from Bingkor...



4-tiered wedding cake




Beatrice juga mintak buat kek butter and potong kecik as a door gift utk tetamu sebanyak 200kotak.

Thursday, September 23, 2010

Cake lagi.

Lama dah tak update gambar...heheeh....





Mickey Mouse Cake - Kek Coklat Moist 2kg.






Durian Cake 1/2kg.

Wednesday, September 1, 2010

My 1st Barbie Doll Cake


Yer..tak penah2 buat barbie doll cake sekali dapat order...jadi saya pon terima lah. Bila lagi nak cuba kan ? order ni from Hazeline of Bunsit untuk anak buah dia yang berumur sebulan. Yer ! You read it right...sebulan ! Harap2 hazeline suka la dengan kek nya yer....

Tuesday, August 31, 2010

Choc Indulgence Cake






Lately ramai sungguh yang suka order kek nih. Memang customers' favourite la at the moment...hehehe...sedap kot. Saya yang buat ni pon tak penah rasa...heheehe..