Monday, November 1, 2010

3D Cake

Baru2 ni saya telah mendapat tempahan dari pelanggan baru ,Sairah nama nya. Dia request something yang saya tak pernah buat. Dia mintak saya buat kek Thomas and Friends tu. Tapi dia bukan nak suruh saya lukis..but dia nak saya wat betul2 sebiji Thomas gitu....kiranya 3D cake la...aduhaii..pening2 ....tp saya suka jugak sebenarnya sebab pelanggan macam ni la yang boleh mencabar kebolehan saya....so...I gave it a try and hasilnya....macam ni...


Boleh la yer? ..walaupon muka Thomas tu nampak agak mengerikan....hahahaha...first time buat neh...



Ini pula kek Barbie Doll ditempah oleh Ina untuk anak dara dia..hehehe.....kek Barbie ni saya hias dengan fresh cream yer kawan2....sebelum ni yang saya tengok banyak kek barbie yang di hias dengan buttercream. Bukan apa..saya ni lebih cekap guna fresh cream berbanding buttercream...itu la pasal.



2 comments:

iena hamdi said...

err iena mana agaknyer nih

ise3339 said...

wah2...hebat sggh kakak ku ini:) mcm2 kek dh kak ja buat.. smga bisnes trs brkembang maju..