Sunday, February 28, 2010

More..... =)

Ni la antara order2 yg sempat di ambil gambar and di publish kat sini....



1) Repeat order from Stanis, mula2 dia kata nak amek kol 8.30 pagi...alih2 kol 7 dah terpacak depan umah..dah la kek aku tak mekap satu hapa pon lagik.....nasib baik ahkak ni terror....(hahaha..perasan la plak) dari kek yg togel tader apa....kol 7.30 siap kek yg dah siap mekap.....lawa tak? hehehe.....


Blueberry Cake 1/2kg




2) Yang ni tak ingat order dari sapa.....tp adhoc order gak la....call kol2 nak amek kol 6...


Blueberry Cake 1/2kg



3) Order from Ust.Kasmini...ustazah ni ngajar Sophea, dia order melalui Warung Alan...so aku tak tahu la nama dia sapa....fon no.dia sumer..last2 suh Sophea tanya setiap ustazah ngan ngajar dia...ada ke ustazah order kek dengan mak saya....? hehehe.....rupa2 nya, Ust. Kasmini...dia order 2 kek sebenarnyer...sebijik lagi kek yam lupe nak amek gambar.


Chocolate Moist Cake 1kg



3) Repeat order from Suha...kawan my Ayang. Dia juga ada order sebiji Pizza. The next day Suha order lagi 2 biji pizza...tak cukup dia kata...hehehe.


Chocolate Moist Cake 1kg




4) Repeat order from Kak Sharifah for her son...


White Choc Cake 1kg

Saturday, February 27, 2010

Buttercream cakes

Saya ni..jarang buat kek yang guna topping buttercream, but baru2 ni ada student my ayang yang mintak kek sponge with buttercream topping, pasal budak2 skolah kan..mana ada banyak budget....so aku pon wat la kek ikut budget diaorang. And ada jugak certain customers yg memang request guna buttercream jer....



1)Order from student my Ayang

Vanilla Sponge Cake



2) Order from Dudun for her son


Chocolate and Strawberry Sponge Cake 1kg

Monday, February 15, 2010

Valentine's Cakes

Sempena Valentine lepas (though I don't celebrate it) but saya ada la dapat beberapa order untuk Valentine ni. But since orders2 ni bertembung dengan order wedding cake saya..maka saya tak dapat ambil banyak tempahan Valentine. There were few orders that I had to let down. Sorry yer guys.....next time la yer.....lepas saya balik dari bercuti. =)


Order from...sapa yer tak ingat......


White Choc Cake 1/2kg


Order from Stanis


White Choc Cake 1/2kg




Order from Yus


Choc Moist Cake 1/2kg


and ada lagi 2,3 order Valentine ..tp lupa pulak nak amek gambar.....hihih..nak cepat punyer pasal .

Sunday, February 14, 2010

My first Wedding Cakes

Saya telah di beri kepercayaan oleh Cikgu Joyce of SK St. Francis Xavier untuk wat kek kawin adik dia....2 sets of 3 tier wedding cake, satu set utk malis di pihak pengantin perempuan dan satu set lagi untuk majlis di pihak pengantin lelaki.... Joyce request macam2 flavour untuk kek2 tu sumer.....boleh je nak wat macam2 flavor, tader masalah.



Cakes for the groom side



Cakes for the bride's side.


Kek2 ni sumer tak pakai tiang sebab Joyce dah sewa 3 tier cake stand untuk letak ker ni sumer....so tak payah cucuk tiang....just letak elok2 jer. thankx Joyce for your order, I really2 hope you like the cake.

Saturday, February 13, 2010

Ni la yang dok sibuk2 tu.....

Memandangkan nak tutup "kedai" kejap selama 3 hari sbb saya akan pergi bercuti2 mesia ....maka saya dok pulun la siapkan tempahan sblm bercuti. Ni la hasil kerja nyer..



1)Order from Jane of Telekom


1set of assorted flavour cupcakes.



2)Order from Ramlah of Restoran Rahmat,



Yam Layer Cake 1kg.



3)Order from Kak La of Taman Juta


Butter Cake 1.5kg with fresh cream topping





4)and ni repeat order from Cikgu Awang of SK Pekan Keningau.


1/2kg Yam Layer Cake

Gambar tertunggak...

ni gambar kek2 yg dah dibuat lama dah....so ni kira entry tertunggak la nih....enjoy je pic2 yg ada ni yer...tak reti nak citer panjang.



Order from Is, my regular customer:





Order from SMK Sook for the annual dinner at Hotel Perkasa :


Black Forest 1kg





Chocolate Moist 1kg



Order from Cikgu Upilin for himself ,heheeh...


Black Forest 1/2kg



Order from Mdm Letty of SMK Bingkor:


Blueberry Cake 1.5kg

Friday, February 5, 2010

It's Valentine!

-UPDATE : ORDERS FOR VALENTINE'S ARE FULL, THANK YOU.



Hi Guys it's Valentine again!



Order a cake (or more! :) ) for your loved ones from any range of cakes choices that we have and you will be entitled to get :

* RM2 discount ( if you order 1 cake )
*RM5 discount ( if you order 2 cakes )



Hurry Up! Orders for Valentine Specials will be closed on February 10, 2010.


Try our new cakes on the shelf : White Chocolate Cake and Yam Layered Cake .

It's just a phone call away! 014-5691618

note: all cakes must be picked up on the February 14.