Saturday, January 30, 2010

Latest order


Order from Anis , White Choc Cake 1/2kg ,and anis request suh letak buah





Durian Cake 1/2kg





Black Forest 1kg





Black Forest 1/2kg






Yam Layer Cake 1kg, order from Makcik kantin SMK Bingkor







Order from Yati of Taman Juta, Choc Moist Cake 1kg






Vanilla Buttercream, order from student kelas my Ayang... 1/2kg


Actually ada byk lagi order but ini je yg sempat di upload gambar nyer......alhamdulillah....rezeki. Tima kasih pada sumer yg order...order la lagi....

Friday, January 22, 2010

Cartoon Character Deco Class



Kelas ni diminta oleh Kak Bib (again). Kak Bib tingin sangat nak bajar cemaner cara2 nak lukis kartoon or apa2 image di atas kek. So saya pon dengan senang hati ajar la Kak Bib. Mula2 Kak Bib mintak kelas di buat pada hari Sabtu..alih2 kak bib lupa pasal sibuk sangat dok handle majlis kat skolah...huhhuhu..so kelas di tunda pada hari Ahad. Tade hal....sebab aku pon tak sibuk . Senang ajar Kak Bib sebab Kak Bib ni memang dah pandai gak deco2...part lukis2 kartoon pon okay...and kalu Kak Bib prektis lagi misti lagi lawo. Tima kasih Kak Bib sebab sudi join kelas saya.... :)

Wednesday, January 13, 2010

Especially for you ...girls.

Yup ,this entry is specially for Marini Dini who recently just celebrated her 7th birthday last January 10. She is my good friend's daughter, Kak Ton who is also my regular customer...hehehe. Rini requested for a chocolate moist cake with cartoon character - Power Puff Girls. Thank you Rini and Kak Ton, am really glad that you love the cake as much as you adore the image. ;)



Chocolate Moist Cake 1kg




But before that I also had made this strawberry cake for another birthday girl, Hani. She asked for Cinderella image and I was absolutely delighted to do the cake .




Strawberry Cake 1kg

Thursday, January 7, 2010

New Cake !

Er...new to my cake list laa...not that new to others . It's White Choc Cake. Tak pernah terfikir pon nak wat kek ni..alih2 my hubby's colleague mintak suh buat White Choc Cake..and I gave it a try. tengah2 dok melepa kek tu rasa terliur plak....tp tak buat pon utk kami sendiri.....and the verdict....the customer said it was so damn delicious! Wah..! Puji diri sendiri la plak...ekekeke....tp siyes laa...memang nampak sedap tawww.....itu yg lepas tu dapat ladi 2 order untuk White Choc ni....enjoyyy....!


Order from Ustazah Zaharah (actually ada sebijik lagi kek dia order, kek blueberry gambar Ben10, tp luper nak amek gambor..huhuhuh)

White Choc Cake 1/2kg




Ni plak order Maslisah of SMK Bingkor setelah mencuri dengar conversation between my husband and Ustazah Zaharah...dia pon terliur gak,ekekeke...





Ni plak order from Angeline of SMK Bingkor gak.....hehehe...terima kasih warga SEMEKEB....




Order from Puan Rozana for her daughter


Strawberry Cake 1kg





and ini la order yg paling last minute...call pukul 12 tgh hari kata nak amek kol 5 petang....bersilat la ahkak...


Blueberry Cake 1kg.

Friday, January 1, 2010

Black Forest, Blueberry and Creampuff Class

Actually minggu lepas lagi wat kelas ni cuma baru sempat nak update hari ni. Kelas kali ni di hadiri oleh Fiza from Taman Rizalman, Keningau ni jugak. Since sebelum cuti sekolah lagi Fiza nak join baking kelas tp asik postpone jer. Alih2 minggu lepas baru la jadik. Fiza request nak belajar wat kek Black Forest, Blueberry dan jugak creampuff. Kelas stat pukul 9pagi dan habis pukul 2 petang. Lama jugak sebab 3 jenis benda nak bajar kan?

To Fiza,tima kasih sebab sudi bajar ngan akak,insyaAllah hujung bulan ni leh bajar wat ciskek plak...heheeh....