Friday, August 28, 2009

Lagi order kek

Kek ni di tempah oleh jiran bakang rumah saya...Jun..spesel untuk birthday suami dia....dulu jun penah order cupcakes..kali ni jun request Kek Coklat Kukus with fresh cream topping....jun suh lukis orang lidi je dia kata....hehehe....so...ini lah jadi nya....simple sesangat.....tima kasih Jun..sbb sudi order ngan saya...






Ini pulak kek birthday my eldes doter Sophea...sempena birthday dia yang ke-8. Sophea mintak Kek Durian...pastu nak suh lukis rama2 kat atas kek.....ini lah hasil nya...






Dan sehari sebelum puasa baru2 ni....dapat tempahan from my online fren yg saya kenal dekat satu forum- Yati. Tak penah jumpe pon ngan dia....just sembang2 kat forum and berbalas SMS jer...Yati sangatla peramah...macam dah kenal lama. Yati outstation ke Keningau so dia order sebiji brownies untuk wat balik ke KK....jauhnyer beli brownies kan? Hehehe...apa2 pon tima kasih Yati.....lenkali leh order lagi....


Saturday, August 15, 2009

Durian kek lagi....heheeh



Ni durian kek di order oleh a friend of mine....Ain a.k.a Nonie. Nonie kata nak rasa kek duyan so dia order la kek yan 1/2kg....

Bawak dari Keningau ke KK punyer la hati2, takut kek terpenyet ker..apa ke la kan..but alhamdulillah...kek sampai dengan selamat nyer walaupun ada sikit kehudusan...hahahaha..ape punyer ayat daa.....nasib baik nonie tok maroh..tima kasih Nonie sbb sudi menerai kek ambo neh..harap2 Nonie suko....kalu ado tok suko pon oyak la ko ambo deh!

Tuesday, August 11, 2009

Kek Naruto


Ni pulak repeat order from my friend..Sah...eh...actually yang order nih anak dia....the birthday boy lah, Faris. Dia yg order sendiri...nak kek blueberry...nak letak gambar Naruto ngan Gaara..tp aku cumer lukis gambor Naruto jer...tak sempat la Faris...hehehe....tu pon Faris dah happy sesangat dah.....untuk Faris...Happy 8th Birthday.....and semoga panjang umo...murah rezeki dan diterangkan hati untuk menerima segala ajaran yang baik dan pelajaran....ameen.

Thursday, August 6, 2009

Blueberry Cake



Kek ni ditempah oleh guru kelas Sophea, Cikgu Yeo untuk makan2 dengan cikgu sidang petang di sekolah. Cikgu yeo order kek blueberry. Masa dia order ni my husband masih belom balik dari KL..so bahan2 smer ada cumer blueberry jer yang takda. Nak tolak order tu...rasa macam sayang sebab she's my new customer and this is her first time order cake from me. Mujur la ada my fren who is also my neighbour- Siti, dia la yang tulun belikan. Tima kasih Siti....kalu bukan kerana Siti order ni confirm kak zana terpaksa kensel.

Untuk Cikgu Yeo, tima kasih sebab sudi cuba...kalu sedap bitau la kat kengkawan..kalu tak sedap bitau saya...!

Saturday, August 1, 2009

Order Kek coklat Kukus


Order ni diterima dari my neighbour, Kak Min. Dia nak makan2 kat rumah je ngan family dia. Kak Min ni memang my regular customer. Kak Min request Kek Coklat Kukus dengan Ganache topping...tima kasih Kak min!