Monday, March 28, 2011

Alhamdulillah.....

Alhamdulillah....order tak putus2 ....terima kasih kepada semua pelanggan2 tetap saya.... tanpa anda semua siapalah saya ni....jadi mari kita tengok antara kek2 yang customer2 saya order yer...ni semua pelanggan2 tetap saya ni....


Order from Nickey....2 biji kek.


Chocolate Indulgence 2kg




New York Cheese cake 1kg



Order from Zurin untuk majlis perpisahan guru2 sekolah dia....


Fruit Cocktail Cake 2kg ++



Order from Ust. Shaffei...untuk anakanda kesayangan....kek baru saya..hehehe...



Tiramisu Cake 1/2kg.

Sunday, March 27, 2011

order lagi....

Latest orders!


From Kak Siti of Kg. Bayangan untuk tunang anak buah dia ke..tak ingat dah...hehehe...



Chocoloate Indulgence 1kg



Blueberry Cake 1kg



Order from Jun untuk birthday anak perempuan dia.....



Chocolate Moist Cake 1kg



Order from Alia of UMS, KK. Yer...jauh nye oder kek sampai ke Keningau...hahaha..ni saya deliver ke KK kek ni....of kos la ada delivery charge.


Chocolate Moist 1kg

Saturday, March 26, 2011

New Cake On The Shelf - Tiramisu Cake


Yup, saya ada menu cake baru iaitu Tiramisu Cake. Sebelum ni tak berani nak amek oder sekarang ni baru berani. Tu pon lepas Cikgu Mega mintak suruh buat juga. So kepada peminat2 kek tiramisu....boleh order dengan saya. Harga nya RM60 untuk 1kg , RM32 untuk 1/2kg.

Tuesday, March 22, 2011

My 1st Fondant Cake

Yer..ini la kek fondant pertama saya. Sebelum ni pon memang pernah saya dapat oder untuk buat kek fondant, tapi saya tak konfiden nak amek, almaklum....tak pernah pegi proper class utk fondant (actaully, tak penah pegi mana2 proper class utk baking pon! huhuhu) . Tapi oder kali ni saya tak dapat tolak. Kak Sahima mintak jugak saya buat...suami saya pon bersungguh2 suruh saya amek order ni...untuk mencabar diri saya.....so...ini lah hasilnya.








Ni kira hasil usaha kerja sama saya dan suami......saya topped the cake..somi saya buat ribbon nya.. Masa nak beli perkakas2 utk hias kek ni pon somi saya yang excited. Semua benda dia nak beli...hahaha....mabuk gitu kekdahnya. Tapi saya suka la jugak ngan kek ni....Kak Sahima pon puas hati jugak...terima kasih kepada Kak Sahima sebab bagi peluang ini kepada saya......

So lepas ni kalau ada oder kek fondant lagi....dah konfiden sikit nak terima.....