Friday, November 19, 2010

Cupcakes Tunang

Cupcakes tunang ni di tempah oleh Ima of Kampung Baginda ,Keningau. Ima tempah 25 cuppies untuk hantaran pihak lelaki ,25 cuppies untuk hantaran pihak perempuan dan 25 cuppies lagi untuk makan2 jer....terima kasih Ima....harap Ima suka dengan kek nya.





Thursday, November 18, 2010

3-tiered Wedding Cake !

Dapat order wedding cake from cikgu Josephine of Tambunan, baru2 ni dia dah order untuk bertunang sekarang untuk wedding pulak. Cikgu Josephine minta di buat kek coklat moist, yam dan jugak kek butter.......so ini la hasilnyer..




Monday, November 8, 2010

Demo Menghias Kek

Baru2 ni saya telah dijemput untuk membuat demo menghias kek oloeh pihak KEMAS Kg. Dangulad. Ni la kali pertama saya di jemput ke majlis macam ni. Rasa terharu la jugak. Terima kasih kepada Pihak Kemas kerana sudi menjemput saya yang biasa2 sahaja ni.....terumata sekali kepada Kak Hasijah....mekasih.....






















Thursday, November 4, 2010

Chocolate Cupcakes


32 Cupcakes ni ditempah oleh Cikgu Megawati untuk di bagi2 kepada tetamu majlis tahlil di rumahnya. Terima kasih Cikgu Megawati sebab sudi tempah dengan saya, harap puas hati la hendaknya yer.....

Monday, November 1, 2010

3D Cake

Baru2 ni saya telah mendapat tempahan dari pelanggan baru ,Sairah nama nya. Dia request something yang saya tak pernah buat. Dia mintak saya buat kek Thomas and Friends tu. Tapi dia bukan nak suruh saya lukis..but dia nak saya wat betul2 sebiji Thomas gitu....kiranya 3D cake la...aduhaii..pening2 ....tp saya suka jugak sebenarnya sebab pelanggan macam ni la yang boleh mencabar kebolehan saya....so...I gave it a try and hasilnya....macam ni...


Boleh la yer? ..walaupon muka Thomas tu nampak agak mengerikan....hahahaha...first time buat neh...



Ini pula kek Barbie Doll ditempah oleh Ina untuk anak dara dia..hehehe.....kek Barbie ni saya hias dengan fresh cream yer kawan2....sebelum ni yang saya tengok banyak kek barbie yang di hias dengan buttercream. Bukan apa..saya ni lebih cekap guna fresh cream berbanding buttercream...itu la pasal.