Saturday, June 26, 2010

Musim yam Cake...heheeh.

Hmm...actually, saya terima banyak tempahan untuk Hari Bapa, tp tu la..tak dan amek gambar pon untuk kek2 tu semua. Sebab masa tu adik yang kerja dengan saya tu...Si Hugau cuti....jadi saya sangat la penat dok bersilat2 sorang2 di kedai ni....huhuhu.....so tak terfikir dah nak amek gambar semua.....ni adalah antara order2 kek yag terbaru..



1) Order from Miza


Yam Cake 2kg




2) Order from Anis for her son's birthday


chocolate indulgence 1kg



3) Order from Ustaz....ustaz apa yer..surprise untuk isteri dan anak2..


Yam Cake 1/2kg


4) Order from new customer Ina....


Yam Cake 1kg

Thursday, June 24, 2010

Kek Tunang



Baru2 ni dapat order from Ciktgu Kustin untuk wat kek tunang 2 tingkat. Hmmm...dasat jugak, kek tunang pon dah 2 tingkat kan ? hehehe....ala...apa salah nyer....tema nya biru and putih. pastu Cikgu kustin reqeust nak guna fresh cream ....well, yela...guna fresh krim memang la sedap dari buter krim cuma tu la..roses tu aku wat guna butter krim sbb kalu nak wat roses guna fresh krim..aduhaiii....bertahun nak siap. Kek tu plak nak di bawa ke Sook...actually ke dalam lagi dari Sook tu.....dalam sejam lagi ikut jalan gravil.

Apa2 pon saya enjoy buat this 2 tier cake with fresh krim. Kek Bahagian atas Cikgu Kustin request kek span coklat, mana kala untuk kek bawah dia reqeust kek sponge strawberry and vanilla, layered with fresh cream and Strawberry jam. Yer..! Dengan saya awak boleh reqeust nak kek perasa apa pon utk kek kawin or tunang anda. Tak semestinya satu perasa jer.... : )



Sunday, June 20, 2010

Baking Class

Sepanjang cuti sekolah ni ramai kawan2 yang mengambil keputusan untuk attend baking class saya. Suka saya melayan karenah mereka ni. Macam2 gelagat ada. Hehehe..






Cikgu Tuan Anisah : kelas basic deco class and swiss roll class.




Cheese Plated Cake Class with Sanisah, Azlina and Kak Raini.




2hari lepas attend kelas yang pertama datang lagi 3dara pingitan ni...kali ni attend kelas Blueberry Cake and Yam Cake.





Ni pulak tuan empunya diri segan nak bergambar, so dia suruh anak dia wakilkan bergambar, Kelas Durian kek, black forest and Cartoon character class.

Thursday, June 3, 2010

Wedding Cake


Hari tu dapat order wedding cake from kawan Hugau. Dia request kek Black Forest utk kek kawin tu. Hmm..jenuh jugak nak mendeco....yer la..fresh krim kan....leceh skit.....tp berjaya jugak buat...and kawan hugau cakap sumer oang suker...alhamdulillah....

Cupcakes

Order for Irfin of Imigresen Keningau, a surprise from a friend.





Order from Safawati of Kg. Bayangan...




Order from hubby's colleague , Mariam





Order from hubby's student....




Order from Nadia of SMK Keningau 2...owh masa wat deco yg ni sangat la tak puas hati...tak menjadi plak idea masa ni..sangat2 tak puas hati....huhuhhu...




Order from Era of SMK Keningau 2 gak...hehehe


Ni antara oder2 cupcakes yang di terima...terima kasih semua....

Wednesday, June 2, 2010

More Cakes

Order from Safawati untuk husband dia...


Choc Moist Cake 1kg


Order from SK Pekan Tambunan


Carrot Cake 2kg



Order from SMK Gunsanad....actually order nyer dua biji, tp yang sebijik lagi tak ingat nak amek gambar...


Blueberry Cake 1kg


Order from staff2 kat Phuket Restoran untuk bos diaorang....


Blueberry Cake 1kg



Order from Ija dari Tadika Pintar Cemerlang Cahayaku untuk Guru Besar TPCC


Cheese Plated Cake 1kg



Order from Mdm Gloria untuk anak2 Pra-Sekolah


Fruit Cake 1kg

Cake2

Owh..banyak sungguh gambar2 yang tak sempat di upload sampai tak ingat dah sapa yang order....apa2 pon layan jela gambar2 ni yer....


Order from PASTI As-Syariff


Blueberry Cake 1kg



Chocolate Indulgence 1kg



Order from Kak Sharifah


White Choc Cake 1kg




Order from Mr. Marzuki for his wife


Chocolate Indulgence 1kg



Order from siapa yer.....tak ingat la plak...heheehe


White Choc 1kg




Order from my regular customer Kak Jalina


Black Forest 1kg




Order from my friends Kak Ton for her husband....heheeh


White Choc Cake 1/2kg


Order from SMK Bingkor


Blueberry Cake 1kg



Order from Su for her husband


Choc Indulgence 1/2kg




Order from Caroline for her sister


Blueberry Cake 1kg